Problemele internaționale actuale ale științelor educației
#Educativ
Eveniment organizat de Mathias Corvinus Collegium - Erdély şi de Tanuláskutató Intézet:
Educația în secolul XXI se confruntă cu numeroase provocări și oportunități. Pentru a reînnoi științele educației, este esențial să analizăm în profunzime exemplele internaționale de succes, inovațiile tehnologice și cercetările empirice, pentru a înțelege direcțiile de dezvoltare ale educației și lecțiile posibile.
În cadrul evenimentului, experții Institutului de Cercetare a Învățării al MCC vor aborda următoarele întrebări:
Ce putem învăța din Asia în domeniul educației?
Sistemele educaționale asiatice oferă numeroase elemente care pot servi drept sursă de inspirație pentru practicile europene. Acestea includ valorificarea colaborării dintre sectorul educațional și industrie, precum și reformele educaționale care au propulsat mai multe țări asiatice în fruntea clasamentelor internaționale.
Ce tendințe și fenomene se observă în dezvoltarea inteligenței artificiale și cum se leagă acestea de predarea istoriei?
Inteligența artificială aduce noi oportunități și provocări în domeniul predării istoriei. Ce instrumente pot ușura munca profesorilor? Ce tipuri de sarcini pot fi create cu ajutorul IA și cum pot acestea contribui la dezvoltarea gândirii istorice a elevilor? Cu ce dificultăți și dileme se confruntă profesorii de istorie în utilizarea diferitelor modele lingvistice?
Cum percep elevii de liceu situațiile istorice și ce părere au despre relația dintre istorie și trecut?
În 2024, Institutul de Cercetare a Învățării al MCC a desfășurat un studiu empiric de amploare, la care au participat peste 1200 de elevi și numeroși profesori. Grupul de cercetare a adaptat un instrument de măsurare olandez pentru a analiza evenimentele istorice maghiare, cartografiind empatia istorică a elevilor și opiniile lor despre predarea obligatorie a istoriei.
Invitații noștri:
Prof. Dr. Gábor Halász, conducător de cercetare la Institutul de Cercetare a Învățării al MCC, profesor emerit la Facultatea de Pedagogie și Psihologie a Universității Eötvös Loránd;
Dr. Richárd Fodor, conducător de cercetare la Institutul de Cercetare a Învățării al MCC, lector la Centrul de Formare a Profesorilor Vitéz János al Universității Catolice Pázmány Péter;
Dr. Áron Fekete, manager de proiect și cercetător la Institutul de Cercetare a Învățării al MCC.
Europa Liberă România
Vă rugăm să vă exprimați intenția de participare completând formularul de mai jos:
https://feliratkozas.mcc.ro/szekelyudvarhely...
Notă: Confirmarea participării pe evenimentul Facebook nu constituie o înregistrare oficială. Vă rugăm să completați și formularul de înregistrare!
Mai multe detalii