Helyi hivatalos közlöny

Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala 2023. november 8-án iktatta a Ziarul Harghita lap feljelentés alapján érkezett kérdéseit, amelyben az UTCA Egyesület szejkefürdői tevékenységének jogi, környezetvédelmi és urbanisztikai megalapozottságára kérdeznek rá.

Ezt követően hívtuk megbeszélésre az egyesület vezetőjét, hogy pontokba szedve vázoljuk a feljelentésben megfogalmazott hiányosságokat, jogi, környezetvédelmi, urbanisztikai problémákat, felhívva a figyelmét arra, hogy számoljon a hatósági szervek ellenőrzéseinek lehetőségével.

Vélhetően a szakhatóságok is kaptak a feljelentésből, hiszen éppen a beszélgetés napján, 2023. november 22-én tartott ellenőrzést a Környezetőrség a Szejke-patakot érintő mederelterelés, illetve halastókialakítás kapcsán. Ezt követően múlt héten, 2023. december 5-én ismét ellenőrzést tartottak. Az akkor megszületett jegyzőkönyvben a Környezetőrség figyelmeztetést adott az egyesületnek azzal az előírással, hogy az említett tavakat jövő év márciusáig fel kell számolni, visszaalakítva a Szejke-patakának medrét az eredeti állapotba.

Nota de constatare nr. 319

Egy élővíz folyásának, az élővilágot érintő változásoknak a módosítása jelenleg az országos törvényeknek megfelelően és a szakhatóságok jóváhagyását követően történhet. Mind a feljelentés, mind pedig a két ellenőrzés ezeknek a hiányát kifogásolta.

A novemberi megbeszélésen látszólag megértette az egyesület vezetője, hogy a város vezetése értékeli és támogatja a tevékenységét. A tavak felszámolását előíró jegyzőkönyvet a Környezetőrség állította ki, ezért érthetetlen számunka, hogy az egyesület vezetője a kommunikációjában miért a polgármesteri hivatalt támadja.

Székelyudvarhely,

1. december 11.

Frissítés dátuma:
2023.12.11.

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette