Helyi hivatalos közlöny

2024-ben a holokauszt tragikus eseményeinek 80. évfordulójára emlékeztünk és emlékezünk. Székelyudvarhely városa elkötelezett a magyar nemzetet is érintő világtörténelmi fordulópontok felidézésében, a történelmi emlékezet megerősítésében annak érdekében, hogy a múlt szörnyűségei soha ne ismétlődhessenek meg, és hogy a továbbiakban méltón őrizzük a holokauszt áldozatainak emlékét. A Nevek. Sorsok. Holokauszt című, májusi tárlattal a városból elhurcolt személyekre emlékeztünk, de hosszú távon egy köztéri alkotással, emlékművel is tisztelegni kívánunk az áldozatok emlékének, felhívva a jelen és jövő nemzedékének a figyelmét a holokauszt borzalmaira. Ezért Székelyudvarhely Megyei Jogú Város és Önkormányzata pályázati felhívást hirdet egy székelyudvarhelyi holokauszt-emlékmű megtervezésére és kivitelezésére.

A kortárs értelmezésű műalkotás helyszíne, azaz kibontakozási felülete a Márton Áron téri Baczkamadarasi Kis Gergely Református Kollégium boltíves kapualja lesz.

Pályázhatnak a műfajban referenciával rendelkező, munkájukat hivatásszerűen végző szobrászok, képzőművészek, alkotók.

A pályázatot elbíráló bizottság tagjai:

  • Farkas Ádám szobrászművész (Budapest),
  • Bocskai Vincze szobrászművész (Szováta),
  • Sántha Csaba szobrászművész (Szováta),
  • Vetró András szobrászművész (Kézdivásárhely),
  • Vécsi Nagy Zoltán művészettörténész (Sepsiszentgyörgy).

A műalkotás komplex megvalósítási költségkerete: bruttó 80 ezer lej.

Az I. helyezett művész díja, vagyis a műalkotás megvalósításának megrendelése külön szerződésben foglalt feltételek szerint történik, amely kiterjed a szerzői jogosultságokra és kötelmekre is.

A pályázat kiírója a pályázati felhívásban foglaltaknak maradéktalanul eleget tevő II. és III. helyezett művésznek is pályadíjat fizet. A II. helyezett művész bruttó 2.500 lej, a 3. helyezett művész bruttó 1.000 lej összegű pályadíjban részesül.

A pályázat benyújtásának helye: a terveket kérjük Székelyudvarhely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának iktatójába (535600 Székelyudvarhely, Városháza tér 5. sz.) eljuttatni.

A pályázat postai úton nem nyújtható be.

A pályázat benyújtásának határideje: 2024. december 10., 12 óra.

A részletes pályázati kiírást ITT találják: https://www.udvarhely.ro/kozerdeku/palyazati-felhivas-holokauszt-emlekmu-tervezesere/.

Frissítés dátuma:
2024.09.23.

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette