Helyi hivatalos közlöny

"Bagossy Levente színpadtervei" adatai:

Dátum

2024. szeptember 16. 16:30 – 2024. szeptember 16. 19:30

Helyszín

Tomcsa Sándor Színház

Facebook esemény

A  Liszt Intézet Bukarest és Tomcsa Sándor Színház eseménye:

Bagossy Levente Jászai Mari-díjas díszlettervező színházi díszlet makettjeit a bukaresti Liszt Intézet a Magyar Művészeti Akadémiával partnerségben valósította meg eddig Bukarestben (Nemzeti Színházi Fesztivál – 2022. november), Temesváron (TESZT – Eurorégiós Színházi Találkozó – 2023. május), Aradon (Új Színház Fesztivál – 2024. május), Nagyváradon (Szent László Napok 2024. június) és Marosvásárhelyen (Vásárhelyi Forgatag 2024. szeptember). Ez alkalommal Székelyudvarhelyen a Tomcsa Sándor Színházban a dráMA kortárs színházi találkozó keretében láthatja a közönség.
A kiállítást megnyitja Nagy Pál, a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház igazgatója, Kósa András László, intézetigazgató, tárlatvezetést tart Bagossy Levente, valamint közreműködik Bagossy Lenke.
Az elmúlt 30 év színpadtervei közül 20-at tekinthet meg a közönség miniatűr makett formájában. A makettek az előadásokat megelőzően készültek és hűen tükrözik a későbbi színpadképet. Ezek között látható a Don Giovanni, az Úrhatnám polgár, a Tartuffe, a Hamlet vagy a Függöny fel! produkciók kicsinyített mása is. A miniatűr doboz-világok varázslatosan idézik meg a kukucskáló színház csodáját: mások életét szemléljük, s lélekben be is léphetünk oda.
Bagossy Levente 1968-ban született Dombóváron. Tanulmányait a Pécsi Művészeti Szakközépiskolában kezdte, tervezőgrafika szakon. A Magyar Képzőművészeti Egyetem tervezőgrafika szakán diplomázott 1996-ban.
Első díszletei az egykori Pécsi Kisszínháznak készültek. Később a pécsi, a kecskeméti, a szegedi és a nyíregyházi színházaknak is dolgozott. Ismertebb munkái a fővárosi Centrál Színházhoz, a Katona József Színházhoz, az Örkény Színházhoz és a Radnóti Színházhoz kötődnek.

Frissítés dátuma:
2024.09.11.

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette