Helyi hivatalos közlöny

A helyi adók és illetékek új fizetési módozatai

A székelyudvarhelyi lakosoknak a helyi adók és illetékek befizetése esetében már év elejétől új fizetési mód áll a rendelkezésükre: a SelfPay által az országban működtetett több mint 10 000 SelfPay-automatánál, melyből városunkban 14 található meg. A fizetés nagyon egyszerű, s csak pár percet vesz igénybe, az adófizetőknek nem szükséges a városházi vagy a Bethlen negyedi pénztárhoz fáradniuk, az automaták igénybe vételével plusz költség nélkül lehet átutalni a városháza számlájára az adókat és illetékeket, sorban állás és előjegyzés nélkül.

Hogyan történik a gyakorlatban a kifizetés? A SelfPay-automatánál az adófizető a személyi számának vagy az adószámának megadásával azonosítja magát. Ezen adatok megadása után megjelenik a képernyőn az esedékes helyi adó, illeték megnevezése és összege. Az adófizető csak a saját adatait és a hozzá kötődő információkat láthatja összesítve a saját egyéni adóazonosítója alapján. Az azonosítás után, valamint a fizetendő adó megjelenítése után az adófizető (természetes vagy jogi személy) kifizetheti az adóját. A SelfPay-automata nyugtát bocsájt ki, mely bizonyítja a kifizetett összeget, valamint az összeg rendeltetését (adók, illetékek vagy egyéb helyi jövedelem).

Kifizetéskor a program figyelembe veszi a törvényes előírások alapján a tartozás törlesztésének sorrendjét.

Székelyudvarhelyen tehát 14 ilyen fizetési pont működik, a kereskedelmi egységekben, a retail üzlethálózatokban (Profi, Kaufland, Penny, ), a kiskereskedésben, benzinkutaknál vagy a CEC Bank épületében.

 

Ugyancsak állnak rendelkezésükre a StartPay által működtetett automaták, amelyből városunkban 22 található, egy a városházán. A fizetés ugyancsak egyszerű: az adófizető a személyi számának vagy az adószámának megadásával azonosítja magát, az adatok megadása után megjelenik a képernyőn a kifizetendő helyi adó, illeték megnevezése és összeg. Az adófizető csak a saját adatait és a hozzá kötődő információkat láthatja, összesítve a saját egyéni adóazonosítója alapján. Az azonosítás után, valamint a fizetendő adó megjelenítése után az adófizető (természetes vagy jogi személy) kifizetheti az összeget. A StartPay-automata ugyancsak nyugtát bocsájt ki, mely bizonyítja a kifizetett összeget, valamint az összeg rendeltetését (adók, illetékek vagy egyéb helyi jövedelem).

Székelyudvarhelyen a következő kereskedelmi egységekben lehet igénybe venni ezeket az automatákat:

 

 

Frissítés dátuma:
2024.09.03.

Következő:
Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette